Какво представлява инфрачервената топлина?

Инфрачервената топлина представлява цялостна терапия за тялото. Чрез нея се:
  • облекчава болката при ставни и мускулни проблеми;
  • регулира се теглото;
  • има ефект на физически натоварвания ( упражнения);
  • действа тонизиращо и релаксиращо;
  • детоксикиращо-пречиства организма, като го освобождава от натрупаните токсини;
  • облекчава стреса и намалява напрежението;
  • подсилва действието на сърцето, като подобрява циркулацията на кръвта и балансира кръвното налягане.

Инфрачервените лъчи са полезните лъчи на Слънцето и се делят на 3 диапазона: къси, средни и дълги. Най-благотворни за човека са дългите инфрачервени лъчи. Този вид светлина не може да се види с човешкото око, а само със специална камера. Така или иначе ние чувстваме този вид светлина под формата на топлина. Обикновената сауна разчита на загряване на въздуха, а при инфрачервената кабина 80% от топлината се абсорбира от живата материя. Тя прониква на 3-4см под кожата и води до изпотяване на тялото при 40-55 градуса по Целзий.

По принцип сауната е едно от средствата за релаксация, но много хора не могат да я използват. Причина за това са високото кръвно налягане,  разширените вени, сърдечно-съдовите заболявания и др.

В този случай перфектно решение се явява термокабината с инфрачервена светлина.

Как  инфрачервената термокабина осъществява цялостна терапия?

Облекчава болката чрез разширяване на кръвоносните съдове, което води до увеличаване циркулацията на кръвта и 

позволява по-голямо количество кислород да достигне до увредените участъци. Това спомага за намаляване на болката и ускоряване на оздравителния процес. Инфрачервената кабина се 

използва интензивно при лечението на АРТРИТИ , РЕВМАТИЗЪМ, МУСКУЛНИ И СТАВНИ БОЛКИ И ДР.

При 25 мин. сеанс се изгарят 600 калории. Намалява се холестерола. Предизвиква се обилно изпотяване и изхвърляне на солите и вредните токсини. Загубата на тегло е възможна, поради превръщането на човешката мазнина в течна при 40 градуса по Целзий и тялото чрез потта изхвърля вредните и ненужни вещества. Намалява се и целулита.

Дълбочинното проникване в кожата предизвиква естествена топлинна реакция на тялото, което води до повишаване на броя на белите кръвни телца. Те се борят с инфекциозните заболявания.

Инфрачервената топлина почиства основно порите на кожата и активизира кръвообръщението. Тя става по-мека и еластична.

Инфрачервените лъчи се абсорбират 80% от тялото. Естествена телесна реакция е охлаждане посредством интензивно кръвоснабдяване на затоплените кожни и мускулни участъци. Кръвта преминава от вътрешните органи в крайниците, мускулатурата и кожата. Тази естествена телесна активност действа като пасивен фитнес тренинг. Ако направите 20-30 мин. сеанс, Вие се изпотявате така, както ако пробягате 11 км.